Je bent hier: Home > Over NIMA > Bedrijfshistorie

Bedrijfshistorie

Het verhaal van NIMA Speciaalwerk BV begint in 1973 met de oprichting van Speciaalwerk Venray BV. Ruim dertig jaar later neemt moederbedrijf de Van Hoof Groep de Venrayse expert op het gebied van fijnmechanisch verspanen over.

Synergie creƫren
Dat NIMA Speciaalwerk is opgericht, herleiden we naar de twee andere dochters
van de Van Hoof Groep: HMF Nederland en Van Eijk Transmissie. Beide bedrijven hebben door de jaren heen enorm veel kennis en kunde vergaard in plaatwerk en roterende componenten. Met de komst van NIMA Speciaalwerk worden de bestaande expertises op gebieden als plaatwerk en aandrijfcomponenten aangevuld met specialismen als assembleren en frezen en in het algemeen de productie van hoogwaardige
componenten en mechanische modules.

Gericht op de toekomst
Dit alles vond plaats in 2004. Na de overname verhuisde het bedrijf, het machinepark en bijna alle medewerkers van Venray naar Asten. Op een vloeroppervlak van ongeveer 3.000 vierkante meter werken tientallen ervaren metaalspecialisten  aan diverse moderne CNC-bewerkingscentra. De synergie die NIMA Speciaalwerk toevoegde aan de Van Hoof Groep is nog steeds onmiskenbaar.


Wilt u als klant ook onderdeel van de geschiedenis van NIMA Speciaalwerk uitmaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Lees ook:
- Het bedrijfsprofiel
- Onderdeel van de Van Hoof Groep