Nieuwe investeringen HMF Nederland

HMF Nederland heeft een drietal nieuwe plaatbewerkingsmachines besteld. De machines worden begin december in gebruik genomen in Asten (zoals bekend verhuist HMF van Valkenswaard naar Asten).

Nieuwe investeringen HMF Nederland

•    Trumpf Trumatic 7000 met 3,2 kW laser (combi machine)
Deze machine combineert ponsbewerkingen met laserbewerkingen. Hierdoor is het mogelijk complexe vormen te lasersnijden, maar tegelijk ook verzinkingen te ponsen of schroefdraad aan te brengen. Deze machine zal gaan zorgen voor nog kortere doorlooptijden in de productie van HMF Nederland B.V. De Trumatic zal voorzien worden van een tweetal magazijn torens. Hiermee kan de machine volautomatisch 24 uur per dag produceren. Ook de gebruikte gereedschappen kunnen volautomatisch gewisseld worden, zonder productiestop.

•    Trumpf TruBend 5130 kantbank
Deze 6-assige kantbank is voorzien van een automatische hoekmeting, zodat de juiste buiging snel en automatisch bepaald wordt. De maximale afkantlengte bedraagt 3230 mm. De machine is voorzien van het Bendguard veiligheidssysteem. Hiermee kan snel en veilig gewerkt worden.

•    Trumpf Trubend 5170 kantbank
Deze machine is vergelijkbaar met de 5130 kantbank, heeft echter een hoger tonnage waarmee gewerkt kan worden (170 ton). Verder is de machine voorzien van een volledig CNC gestuurde buighulp. Hiermee kunnen ook grotere producten beheerst gekant worden.

Met deze nieuwe investeringen heeft HMF extra capaciteit en nog meer technische mogelijkheden om haar klanten optimaal te ondersteunen.